Over Iris Balm

Op mijn 21e heb ik, naar het voorbeeld van mijn moeder, een communicatietraining gevolgd. Dit had veel invloed op mijn dagelijks leven, iets wat ik van tevoren niet had verwacht. Toen ik twee jaar later een vervolgtraining deed genaamd persoonlijk leiderschap werden mijn ogen écht geopend. Ik ging mij beseffen dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluk. Ik kan mijzelf een bepaalde kant op laten gaan waar ik achter sta, door de keuzes die ik zelf maak. Of dat nou betekent dat ik vaker ‘nee’ zeg tegen vrienden/collega’s/familie óf dat ik meer stilsta bij wat ik voel en bij de vraag wat mijn waarden zijn en zo beslis wat ik belangrijk vind. Het bewuster keuzes maken zorgt ervoor dat ik merk hoeveel ik in eigen hand heb en ik meer tevreden ben met mijn leven en wat ik doe, zowel in mijn privéleven als in het bedrijf.

Ik herken mijzelf in de verhalen van mensen om mij heen. Helaas hoor ik veel dat mensen met zichzelf in de knoop zitten en niet goed weten wat hier de oorzaak van is. Hetzelfde ervoer ik voordat ik de hierboven genoemde trainingen had gevolgd. Ik legde de lat voor mijzelf altijd heel hoog en ik vond dat ik goed moest presteren. Elke keer weer mezelf bewijzen en er bovendien voor zorgen dat ik bij iedereen sterk overkwam en goed in de groep lag. Nu doe ik daar niet meer aan mee.

Al vanaf mijn vijftiende werk ik in de horeca, een branche waar iedereen hard leert werken. Het is een omgeving waarin je hoort door te gaan, niet op te geven en al helemaal niet moet toegeven dat je het misschien weleens zwaar hebt of dat je moe bent. Toen ik mij besefte dat ik zelf invloed had op mijn geluk, besloot ik uit de horeca te stappen. Ik ging op zoek naar meer ritme en rust in mijn leven. En dat lukte. Van medewerker bediening werd ik assistent eventmanager, daarna eventmanager, HR/Back-office manager en uiteindelijk ben ik doorgegroeid tot sales manager. Toch bleef bij mij het gevoel hangen dat waar ik mee bezig was, niet hetgeen was waar ik het meeste voldoening uit haalde. Op het moment dat ik mijn vader en broer bezig zag om anderen leidend te maken in eigen gedrag en wat de positieve uitkomsten daar uit vloeide, dacht ik: daar wil ik aan bijdragen.

Bij de Balm academie leer ik elke keer steeds beter hoe ik leidend kan zijn in mijn eigen gedrag. Dat wil ik anderen ook laten ervaren. Ik vind het mooi om te zien wanneer iemand erachter komt dat er helemaal niets ergs gebeurt als wij voor onszelf kiezen, wij onszelf blijven ontwikkelen, wij soms ‘nee’ zeggen en juist hetgeen doen dat wij altijd al hadden willen doen. De keuze voor de Balm academie past precies in mijn verhaal. Als algemeen manager ondersteun ik Marcel en Rutger waar ik dat kan, zodat zij zich ten volste kunnen focussen op het ontwikkelen en geven van trainingen, cursussen en adviezen.

Zo werken wij samen aan de toekomst.

 

Iris Balm

Event- & Project manager

CV Iris Balm